Module

1. Modulul Gateway

Modulul Gateway este creierul platformei Domotix. Acesta gestioneaza celelalte module din sistem si se conecteaza la platforma cloud pentru administrarea si controlul online al instalatiei dvs.

In interior, modulul Gateway gazduieste 2 sisteme informatice diferite:

 1. Controler-ul Gateway. Acest computer Linux este un Beagle black Bone standard care este ajustat pe Master PCB
 2. Controlerul Master. Acest dispozitiv care este ajustat pe Master PCB are la baza un microcip 18F67J11 care este programat in PicBasic Pro. Acest Master PCB are un ceas in timp real cu baterie, un Eeprom si canalele necesare de comunicare (RS485, RS232)

Modulul Gateway are multiple conexiuni cu exteriorul: 2XRS485, 3xRS232 si Ethernet. Ethernet-ul, 1 RS485 si 2 conexiuni in serie sunt legate la controller-ul Gateway. 1 RS485 si o conexiune in serie partajata sunt legate la controller-ul Master.

Gateway-module

Prin instalarea de punti, conexiunea in serie partajata va lega controller-ul Gateway de controller-ul Master prin RS232. Daca este necesar si indicat, conexiunea in serie partajata poate fi folosita pentru a accesa controller-ul Master direct prin interfata CLI incorporata ( va rugam sa consultati referinta despre interfata de comanda CLI pentru diferitele comenzi existente). Interfata CLI a controller-ului Master poate fi accesata prin interfata Cloud (tasta Maintenance mode).

Controler-ul Master este conectat la centrala prin RS232. Un API si un CLI sunt disponibile pentru controller-ul Master.

Modulul Gateway versiunea V1 avea doar controller-ul Linux in interior, iar controller-ul Master era un modul separat. Modulul Gateway versiunea V2 integreaza atat controller-ul Gateway cat si Master intr-o singura carcasa.

Acest modul este certificat CE de Blue Guide EMC Lab.

2. Modulul Output

Semnalul Modului Output are 8 relee bistabile incorporate. Fiecare 4 relee au o conexiune comuna. Modulul foloseste un microcip 18F45K80 si este programat in PicBasic Pro.

Modulul Output poate fi folosit ca si modul releu sau ca modul de inchidere. Atunci cind este utilizat ca modul de inchidere, releul 1 si 2 lucreaza impreuna si nu pot fi pornite impreuna, 3 si 4, 5 si 6, 7 si 8. Cind 2 relee lucreaza impreuna , cele 2 relee vor fi folosite pentru a se conecta la cei doi poli ai motorului obturator. Acei 2 poli nu pot fi activati impreuna. Modulul de iesire in modul de inchidere va impiedica cei doi poli sa fie alimentati impreuna chiar si atunci cind proprietarul a cerut asta.

Comutarea intre modul normal si modul de inchidere se face prin apasarea butonului de initializare timp de 10 secunde. Cind toate cele 8 iesiri se aprind, modulul este in modul normal, iar atunci cind 4 iesiri se aprind intermitent, modulul este in modul de inchidere.

Acest modul este certificat CE de Blue Manual EMC Lab.

Output-module

3. Modulul Input

Acest modul are 8 intrari pentru a conecta switch-uri, detectoare de miscare, contacte contor de impulsuri, contacte cu magneti, etc. Procesorul acestui modul este un microcip 18F45K80 si softul integrat este scris in Pic Basic Pro.

Hardware-ul acestui modul este identic cu hardware-ul modulului de temperatura, fiind folosit doar un alt autocolant si un soft diferit.

Acest modul este certificat CE de Blue Manual EMC Lab.

Input-module

4. Modulul Dim Control

Acest modul controleaza pina la 8 dispozitive externe 0-10 V (variatoare, valve de incalzire etc). Procesorul acestui modul este un microcip 18F45K80, iar softul este scris in Pic Basic Pro.

Acest modul este certificat CE de Blue Manual EMC Lab.

light-control-module

5. Modulul Temperature

Se pot conecta pina la 8 senzori de temperatura, lumina si umiditate pentru un sistem de automatizare mai eficient ( de exemplu; controlul incalzirii, actionarea rulourilor/jaluzelelor etc)

Pot fi conectati senzori diferiti:

 • Doar senzorul de temperatura
 • Senzorul de temperatura/umiditate
 • Senzorul de temperatura/luminozitate
 • Senzorul de temperatura/umiditate/luminozitate

Modulul are incorporata o sursa de alimentare exterioara de 5V pentru senzori, astfel:

 • iesire de 5V pentru senzori, care este limitata si protejata impotriva scurtcircuitelor
 • iesire de 5V care poate fi pornita/oprita din soft in cazul in care un senzor este blocat.
temperature-module

Procesorul acestui modul este un microcip 18F45K80 si softul este scris in Pic Basic Pro.

Hardware-ul acestui modul este identic cu cel al modulul intrare, se foloseste doar un alt autocolant in fata si un soft diferit.

Acest modul este certificat CE de Blue Manual EMC Lab

6. Senzor

Fiecare senzor poate masura temperatura, lumina si/sau umiditatea.

Tipuri de senzori:

 • Senzor doar de temperatura
 • Senzor de temperatura/umiditate
 • Senzor de temperatura/luminozitate
 • Senzor temperatura/umiditate/luminozitate

Senzorii sunt testati in combinatie cu modulul de temperatura si sunt certificati CE de Blue Manual EMC Lab.